Träffa andra som bryr sig om miljön,
framtiden och hållbart hantverk

I Studio Bovallstrand vill vi få människor att mötas. Vi tror att det är det bästa sättet att utvecklas och arbeta för ett hållbart hantverk och en träindustri för framtiden. Vi ordnar därför olika events runt ämnet där vi lyfter intressanta projekt eller människor. Vi tar inget betalt annat än i några träd.Kom och lyssna, träffa och utvecklas – samtidigt som du hjälper till att säkra en hållbara framtid.

Våra aktuella event

8/12 Julmarknad

Välkomna till en mysig julmarknad i Studio Bovallstrand med fokus på kvalitet och hållbarhet.

 

Café, lunch, och delikatesser.
Fårskinn, heminredning, tofflor & vantar, skor, tångprodukter, kryddor, honung, skärbrädor mm.

 

Idas Bistro | Shepherd | Catxalot | Juteborg | Vi-skogen | Bovalls Dörrbyggeri

När: 8/12 klockan 13.00-16.00
Fritt inträde.

9/11 Idas Bistro.
Workshop, mingel & Champagne

Med matkreatören Ida Östholm sabrerar vi champagne, får tips och råd kring uppläggning och dekoration samtidigt som vi tillsammans gör uppläggningar av snacks, förrätt, varmrätt och efterrätt samt väljer rätt dryck till maten. Lokala ekologiska råvaror efter säsong. Serveringar på naturliga och vackra underlag som finns i vår närhet. Allt vi lägger och häller upp serveras i mingelform under kvällens gång. Prova något nytt och garanterat trevligt!

När: 9/11 klockan 19.00-23.00
Kostnad: 1000 kr/person inkl. workshop, mat & dryck. I priset ingår även plantering av 5 träd i östra Afrika genom Vi-skogen.
Anmäl dig här  Bara 30 platser, först till kvarn.
OBS! Anmälan kräver förskottsbetalning.

26/9 Tommy & Andreas.
Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar

Stiftelsen för bevarandet av Hällristningar i Bohuslän jobbar stenhårt med att dokumentera alla hällristningar i området och de kommer till oss och berättar om sitt arbete.
Vi är såklart nyfikna på massor av saker; hur många hällristningar finns det i Bohuslän? Var kan man se dem? Och framför allt; vad betyder de?
Kom och häng med oss i Studion och lyssna när riktiga fullblodsproffs berättar allt om dessa dokument från en svunnen tid.

När: 26/9 klockan 12.00-13.00
Kostnad lunch: 100 kr till Idas Bistro.
Trädplanering: 5 träd/person (100:-) som oavkortat går till vi-skogen.
Anmäl dig här  Begränsat antal platser, först till kvarn.

23/8 Stefan Mårdh.
VD på Shepherd of Sweden

Shepherd of Sweden grundat 1982, är ett lifestyleföretag med kontor och lager i Svenljunga samt egen tillverkning i Europa. Företaget växer mycket snabbt & produkterna säljs över hela Europa, USA och delar av Asien. Allt i fårskinn eller fårull. Hur har deras resa varit? Vad har de gjort för att växa? Vilka utmaningar står de inför?

När: 23/8 klockan 13.00-14.00
Kostnad lunch: 50 kr
Trädplanering: 5 träd/person (100:-) som oavkortat går till vi-skogen.
Anmäl dig här  Begränsat antal platser, först till kvarn.

25/7 Staffan Tillander. Fd Ambassadör för klimatförändringar

Vi är väldigt glada över att en före detta ambassadör för klimatförändringar på miljödepartementet, ambassadör i Etiopien, Sudan, Djibouti och Afrikanska unionen, samt jobbat inom FN – vill komma och berättar om hans erfarenheter från ett yrkesliv inom hållbarhets- och fredsbyggande frågor.
När: 25/7 klockan 15.00
Kostnad: 5 planterade träd i (100 kronor)
Anmäl dig här  Bara 30 platser, först till kvarn.

Klicka och se filmen om Catxalot och det spännande arbete de gör

1/8 Catxalot.
Klimatsmarta mat

Intresset för att laga mat med tång har växt sig starkt. Linnea Sjögren och Jonas Pettersson lära ut mer om den spännande råvaran som gömmer sig under havsytan. Hållbarhet genomsyrar allt de gör. Välkommen att lyssna till ett mycket spännande (och viktigt) arbete.
När: 1/8 klockan 15.00
Kostnad: 5 planterade träd i (100 kronor)
Anmäl dig här  Bara 30 platser, först till kvarn.

1 dag – 100 planterade träd
2 dagar –  150 planterade träd

Konferera, träffas och ta del av vår Studio. Betala med planterade träd.

Det går också bra att låna vår studio för en dag eller två. Det finns plats för 8-10 konfererande gäster eller varför inte 2-4 stycken som vill stanna över en natt. Njut av ett fullutrustat och underbart kök för gemensam matlagning. Det är bara några meter till havet mitt i en miljö som andas äkta träkärlek. Innehållet bestämmer ni själva – men ett tips är hållbarhet, design, hantverk, arkitektur.
När: Då det passar er.
Kostnad: 100-150 planterade träd
Kontakta oss här 

Instagram-Feed

News från
studion